Predpoludním vyhlásili v meste Vysoké Tatry mimoriadnu situáciu

23.07.2008 Poprad

Vysoké Tatry 24. júla (TASR) - Mimoriadnu situáciu v súvislosti s počasím vyhlásili dnes o 11.00 hodine v meste Vysoké Tatry.
V celej oblasti výdatne prší a fúka silný nárazový vietor, ktorý láme konáre, vyvrátil niekoľko stromov na cesty i železničnú trať zo Studeného Potoka do Tatranskej Lomnice a na budove odborného učilišťa v Dolnom Smokovci dokonca strhol časť plechovej strechy.
"Zvolali sme krízový štáb mesta, ktorý rozhodol o mimoriadnej situácii, aby sme predišli možnému ohrozeniu životov, zdravia a majetku občanov a návštevníkov mesta Vysoké Tatry, " uviedol pre TASR tajomník krízového štábu, náčelník mestskej polície Miroslav Kolodzej. Spresnil, že vietor dosahuje v nárazoch rýchlosť 70 až 80 km/h. Kulminovať by mal v neskorších popoludňajších hodinách a utíšiť sa má až vo štvrtok.
Mesto má elektronický výstražný systém, pomocou ktorého informuje o hroziacom nebezpečenstve jednotlivé subjekty cestovného ruchu i obyvateľov.
Ján Marušin z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade na margo strhnutej strechy konštatoval, "že kvôli silnému nárazovému vetru nemohli použiť plošinu a musia počkať, kým sa počasie nezlepší". Spresnil, že hasiči dopoludnia zasahovali aj na ceste medzi Svitom a Tatranskou Štrbou a na horskom priechode Popová, kde boli popadané stromy.
 

Vyberte región